Dom kallar oss Mods
Årets filmpremiärer 1968.  Stefan Jarls långfilm Dom kallar oss mods har premiär på biograf Anglais i Stockholm den 25 Mars. En filmklassiker som nu 50 år senare fortfarande är sevärd. Stanley Kubricks rymdäventyr 2001 hade premiär. Den klassiska amerikanska science-fiction filmen visades på biograf Vinterpalatset i Stockholm den 27 Augusti 1968. Steve McQueen spelar huvudrollen i den klassiska bil-filmen Bullitt.

Årets come-back. Elvis Presley återkommer med en legendarisk tv-show där han trollbinder publiken som sitter runt om honom när han framträder.

Filmhistoria är ett stort ämne i bildarkivet www.sjobergbild.se. Där kan du söka och hitta bilder ur filmer och ur tv-serier. En bildsamling med svenska och utländska filmer. Här hittar du allt från Åsa-Nisse till Saltkråkan, från Apornas planet till Hon dansade en sommar. I det fysiska bildarkivet som innehåller originalfotografier och negativ har vi möjlighet att gräva fram ännu fler motiv och ur fler filmer än de som ligger online. En kunnig bildredaktör finns alltid på plats att hjälpa till. Klicka här för att se urvalet av bilder ur filmer, både aktuella och klassiker.